Sortir de la roda, eines per afrontar l'estrès
Impartit per l’Eugènia Dalmau, Facilitadora de feliciCat.
Dates i horaris a acordar amb els participants (format presencial o virtual).
Taller de 4 a 8 hores distribuïdes en un o més dies.
Et sents sobrepassat/da, sense energia i et costa concentrant-te o desconnectar? Estàs a la roda i necessites suport per a gestionar l’estrès.
El 44% dels treballadors pateixen estrès. Abordar aquest problema de salut és una prioritat i un repte per les organitzacions. Aquest taller és una inversió per a les empreses que vulguin assegurar la salut, la felicitat i la productivitat dels seus empleats. A més envien un missatge clar que l’organització valora el benestar dels seus treballadors, fet que repercuteix positivament en la seva reputació i en la seva capacitat per retenir talent.
En aquesta sessió volem generar un espai per poder compartir com ens sentim, entendre com funciona l’estrès i aprendre a identificar quins són els símptomes que experimentem per poder-los abordar. Coneixerem quins són els nostre mecanismes automàtics de resposta davant de l’estrès, com funciona el nostre cervell, neurociència, i la importància de la regulació emocional.
L’estrès que patim avui dia respon a pensaments, creences, expectatives, control, exigència, perfeccionisme, i tot una sèrie de mecanismes que formen part de la nostra manera de concebre el món. Reflexionarem individualment i en grup sobre aquests factors interns. Aprendrem a identificar què és allò que ens estressa i compartirem eines i recursos per relacionar-nos millor amb els agents interns i externs que sovint determinen el nostre dia a dia.
Quins objectius té i quina metodologia s'aplica?
Basada en aspectes de Disciplina positiva a les organitzacions, Neurociencia, psicologia del treball i coaching.
Aprenentatge experiencial: Aquesta metodologia és especialment efectiva perquè permet als participants connectar el coneixement teòric amb la seva pròpia experiència personal. Això facilita la interiorització d’eines i recursos d’afrontament, fa que el canvi de comportament sigui més probable.
Espai de reflexió i compartició: Generar espais per compartir experiències no només reforça els vincles entre els participants, sinó que també permet l’aprenentatge col·lectiu i la creació de solucions compartides davant de l’estrès. Aquesta confiança i coneixement que genera la formació és un punt preventiu per afrontar reptes i conflictes a nivell organitzatiu.
Objectiu general:
Aprofundir en els processos associats a l’estrès: símptomes, factors interns i externs que l’activen i compartir recursos d’afrontament.
Objectius específics:
● Conèixer i compartir una definició de l’estrès entre tots.
● Experimentació i explicació sobre els efectes de l’estrès al cos i al nostre cervell.
● Reconèixer els factors externs i interns que ens provoquen estrès. Treballar sobre els factors interns per a minimitzar-los.
● Aprendre la importància de l’autoregulació emocional , la priorització i la
gestió del temps com a habilitats per respondre davant situacions estressants.
Beneficis que aporta aquesta formació
Si en aquesta ocasió la teva pregunta és “Què m’aportarà aquest taller?”, a continuació et mostrem fins a set beneficis.
A nivell individual:
• Millora de la salut mental i física: ajuda a identificar i gestionar l’estrès per evitar i reduir els riscos.
• Increment de l’autoconsciència i l’autoregulació: millora l’habilitat per mantenir l’equilibri personal i la resiliència davant de situacions estressants .
• Eines d’autocura i la gestió del temps: aprenentatge d’eines per afrontar i prevenir l’estrès i prioritzar tasques ajuda a gestionar el temps de manera més efectiva.
A nivell organitzatiu:
• Redueix l’absentisme
• Millora el clima laboral
• Augment de la capacitat de resposta davant de canvis
• Millora de la productivitat
A qui va dirigida aquesta formació?
Aquesta formació està dirigida a professionals i equips que se senten sobrepassats per l’estrès i volen adquirir eines pràctiques per gestionar-lo de manera efectiva. També està pensada per a organitzacions compromeses amb el benestar dels seus empleats, que desitgen millorar el clima laboral, reduir l’absentisme i fomentar la productivitat en un entorn saludable i equilibrat.